Specialiteiten

Steppegras

Steppegras werd tijdens de late jaren zestig bedacht in Hotel Quellental (Bielefeld, Duitsland) door chef-kok Jean Ceustermans, als variant op de Belgische klassieker biefstuk-friet.

Aangezien de befaamde Russische clown Oleg Popov net op dat moment te gast was in het hotel, doopte hij de schotel ‘Steppegras van de taiga’.

De schotel werd pas echt succesvol toen Ceustermans in 1970 terugkeerde naar België en een restaurant opende in Leopoldsburg.
Er waren zelfs mensen die tot 200km reden vanuit België, Nederland en Duitsland om een steppegras te eten bij de uitvinder.

www.steppegras.eu

Bekijk alle gerechten met steppegras hier!

Steppegras is in zijn geheel een gerecht, bestaande uit een heerlijke steak, overgoten met een licht pittig steppesausje, rijkelijk overstrooid met de typische steppefrietjes. Dit geheel afgewerkt met wat salade en citroen met kaviaar.

Steak 30,00€
Filet pur 40,00€
Entrécote 40,00€
Vidé 23,00€
Stoofvlees 23,00€
Goulash 23,00€
Varkenshaasje 30,00€
Kipfilet 23,00€
Schnitzel 25,00€

Enkel bovenstaande gerechten zijn met steppegras te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompelbier

Tussen 1923 en 1987 daalden duizenden mijnwerkers tot 900 meter diep in de steenkoolmijn van Eisden.

Bovengronds lieten honderden arbeiders de schachtwielen draaien. In 1987 sloot de mijn voorgoed de deuren. Twee steenkoolschachten getuigen van jaren kolen delven.

De Kompel bieren zijn een ode aan de kolenputters, hun noeste arbeid en hun leven van stof en zweet. 

www.kompel-bier.be

Bezoek zeker deze pagina’s